Vinyl tapijten, PVC vloerkleden

Versier uw interieur met een praktisch vinyl tapijt

Vinylmatten worden volledig uit kunststof vervaardigd. In hun samenstelling zijn PVC-vezels het meest aanwezig. Bovendien bestaat het materiaal voor enkele procenten uit synthetische vezels, die verantwoordelijk zijn voor hun hechting. In combinatie met de afwezigheid van borstelharen betekent dit dat er geen omstandigheden zijn waarin stof zich op het oppervlak kan ophopen en ziekteverwekkende micro-organismen kunnen groeien. Bijgevolg kunnen ze met succes worden gebruikt in kamers die worden bezocht door kleine (en niet alleen) allergiepatiënten. Dit type matten bevat ook geen schadelijke ftalaten.

Vinyl vloerkleden - ideaal voor jonge kinderen

Het gladde vinyloppervlak van het tapijt is ook zeer gemakkelijk schoon te maken - een voordeel dat ouders van kleine kinderen zeker zullen waarderen. Vuil dringt niet door in de structuur van de mat, maar blijft op het oppervlak liggen. Om ze te verwijderen, veegt u het tapijt gewoon af met een doek gedrenkt in een waterige oplossing van een mild reinigingsmiddel. Vermijd echter sterke detergenten die het oppervlak van de tapijten kunnen beschadigen. Een ander belangrijk voordeel voor ouders is de hoge weerstand tegen mechanische schade. Een vinylmat is bestand tegen het stampen van kindervoeten en krassen door het per ongeluk laten vallen van zware voorwerpen. Een vinylmat past zeker perfect in het decor van een kinderkamer, dankzij de verscheidenheid aan ontwerpen, waarvan een groot deel is gemaakt met de kleintjes in gedachten. Bovendien zijn deze matten vaak verkrijgbaar in fantasievolle vormen die uw kleintjes zullen aanspreken.

Een modieuze toevoeging in de vorm van een tapijt

Vinyl vloerkleden doen het ook goed in andere delen van het huis. U vindt ontwerpen die perfect passen bij de inrichting van een moderne woonkamer of een tienerkamer. Een breed scala aan kleuren, geometrische, minimalistische patronen en de beschikbaarheid van verschillende formaten maken ze een ideale aanvulling op kamers die zijn ingericht volgens de hedendaagse designtrends. De pvc veiligheidsmatten kunnen ook met succes worden gebruikt als keukentapijt. Hier zijn hun vochtbestendigheid en reinigingsgemak van cruciaal belang. Zelfs de meest hardnekkige vlekken van vruchtensappen, sauzen of vet kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een eenvoudige doek en producten die in elk huis beschikbaar zijn. Het is de moeite waard om voor een dergelijk tapijt voor de keuken te kiezen, temeer omdat u in ons aanbod veel designs vindt die geïnspireerd zijn op de rijke wereld van het koken. Ook voor uw badkamer is het geen probleem om het juiste patroon te kiezen. Hier zult u naast waterbestendigheid en onderhoudsgemak ook de antislip en stabiliteit waarderen die kenmerkend zijn voor badkamertapijten. De lijst van kamers waarin u vinyl tapijten kunt gebruiken eindigt hier niet. Door hun duurzaamheid, gemak van schoonmaken en brede scala aan ontwerpen zijn ze een geweldige aanvulling op de gang, gang of kelder. Een buitentapijt kan ook zonder zorgen worden gebruikt in de stookruimte, garage of kelder. Het materiaal van het buitentapijt is onbrandbaar en kookresten zijn gemakkelijk te reinigen.