Tapijten voor de woonkamer

Vloerkleden voor de woonkamer - geef je interieur karakter

Uiterst duurzaam, praktisch, mooi, veelkleurig. Dit zijn slechts enkele van de voordelen van vinyl tapijten. Ze winnen ook aan populariteit. Het bewijs daarvan is dat ze niet langer alleen de vloer van onze slaapkamer of kinderkamer sieren, maar ook steeds vaker in keukens en badkamers te vinden zijn. Op plaatsen waar tot voor kort alleen tegels heersten. Waarom is deze trend veranderd? Hoe kiezen we het juiste tapijt voor onze woonkamer, maar niet alleen! Hier zijn enkele suggesties!

Modern vloerkleed voor de woonkamer - een bewezen manier om een saaie ruimte weg te werken!

De belangrijkste ruimte in onze flat of ons huis is de woonkamer. Naast zijn representatieve functie is het de plaats waar we samen tijd doorbrengen in de kring van onze familieleden en vrienden. Daarom moeten we bij het inrichten van deze kamer op zowel een mooi als functioneel ontwerp letten. De woonkamer moet visueel prachtig zijn, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Dit zal onze geliefden aanmoedigen om er tijd in door te brengen. Naast traditionele elementen zoals meubels of huishoudelijke apparaten, is het de moeite waard om na te denken over accessoires, zoals de juiste keuze van tapijten. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar het kan veel warmte brengen aan de inrichting. Denk bij de keuze van een vloerkleed vooral aan uw eigen comfort en dat van uw huisgenoten. Een mooi motief, patroon of origineel kunstwerk zal de perfecte finishing touch zijn.

Vinyl tapijten vinden hun weg naar woonkamers

Moderne vinyl tapijten passen perfect in elk interieur. Dat komt door de hoge kwaliteit, die hand in hand met originele ontwerpen gaat. Het is praktisch, ecologisch en bovendien een sensationele oplossing voor in huis. Er is zeker voor elk wat wils! Vinyltapijten, gecoat met geschuimd PVC, zijn gemaakt van maar liefst 85% PVC en 15% polyester, wat zorgt voor stabiliteit, en hebben een gewicht van 1000g/m2. Nog niet zo lang geleden werden ze erkend als een functionele hybride vloer. Waarom? Omdat ze zeer duurzaam zijn en bestand tegen allerlei soorten vuil. De waterbestendige eigenschappen van deze modieuze tapijten zorgen voor een snelle en eenvoudige reiniging. Dit is ongetwijfeld een belangrijke functionaliteit, waardoor het schoonhouden geen probleem meer is. Er zijn nog twee belangrijke voordelen die het gemakkelijker maken - of de twijfelaars overtuigen - om voor deze warme toevoeging aan de woonkamer te kiezen. De afwezigheid van gevaarlijke chemicaliën - onder andere ftalaten - die veel ziekten en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Een ander kenmerk is ook een goede isolatie. Een modern tapijt zal de parketvloer beschermen tegen mogelijke krassen. En wat zijn de esthetische kwaliteiten van dit tapijt?

Onze woonkamertapijten bieden een echte rijkdom aan kleuren en dessins

Een aangenaam interieur is een lust voor het oog. Dus hoe kleed je je slaapkamervloer op een opvallende manier aan? Er is geen eenduidig antwoord op de gestelde vraag. Het hangt van de opstelling, de grootte of de verlichting af. Als de kamer te donker is, kunnen we geen andere accessoires met deze kleur kiezen. Het is goed te bedenken dat bij de keuze van het kleinste snuisterijtje rekening moet worden gehouden met het geheel. Anders zal één element niet mooi harmoniëren met de andere. En van een perfecte opstelling kunnen we alleen maar dromen. Het kiezen van het juiste ontwerp/motief voor een vloerkleed voor de badkamer of de keuken veroorzaakt niet zoveel dilemma's als voor de woonkamer. Hier neigen we niet naar motieven van lieve ara's, pepermuntjes, zonnebloemen of elementen die verband houden met schelpen, de natuur. Hoewel de keuze van de laatste niet zo ver weg is. In veel gevallen zijn het de donkere of lichtgroene of blauwe kleuren versierd met verschillende patronen of zee/natuurmotieven die perfect harmoniëren met de rest van het slaapkamerontwerp. Bekijk onze verschillende kleuren en patronen van PVC tapijten. Kies uit een reeks Scandinavische, Marokkaanse, etnische of andere moderne stijlen. Wij adviseren u om originele en exclusieve ontwerpen te kiezen waardoor u zich geweldig zult voelen in uw eigen huis.