Buitenkleden, buiten tapijten

Buitenkleden voor terras, veranda, balkon

Als u bij de inrichting van uw terras voor een traditioneel tapijt kiest, zult u een moeilijke strijd tegen vuil en vocht moeten voeren, en de kans dat u wint is niet erg groot. Dit betekent echter niet dat u uw plannen voor een warm en aangenaam oppervlak waarop u zelfs met blote voeten comfortabel kunt lopen, moet opgeven als u dergelijke problemen wilt vermijden. Hoe kiest u het perfecte terras- of buitenkleed voor de tuin? Het terras of balkon zijn niet de beste plaatsen voor een vloerkleed.

Vocht, stof, pollen, insecten, modder of zonlicht zijn slechts enkele van de factoren die hun toestand negatief beïnvloeden. Om problemen als verbleking, mechanische schade, schimmel of hardnekkig vuil te voorkomen, is het raadzaam modellen te kiezen die speciaal voor buitenshuisgebruik zijn ontworpen. Aan deze eisen wordt voornamelijk door buitenkleden van polypropyleen voldaan: hun uiterlijk en textuur lijken bedrieglijk veel op die van traditionele tapijten. In tegenstelling tot traditionele tapijten zijn ze echter gemakkelijk te reinigen, wat belangrijk is als er op het terras schoenen worden gedragen. Tapijten van polyester weefsel zijn met geschuimd PVC gecoat en zien er geweldig uit. Wij leveren een breed scala aan dessins, waaronder zowel gedempte kleuren als levendige, verzadigde kleuren.

Belangrijkste kenmerken van het terrastapijt

Het belangrijkste is dat het polyesterweefsel tuintapijt niet vervaagt bij blootstelling aan zonlicht en lang zijn mooie uiterlijk behoudt. Het neemt ook geen vocht op en droogt zeer snel na het wassen. De stof heeft ook hypoallergene eigenschappen. Micro-organismen en mijten kunnen niet op het oppervlak groeien, wat in een vochtige en niet altijd schone omgeving van groot belang is. Het gladde oppervlak van terrasvloeren levert geen problemen op bij het schoonmaken, het komt neer op afnemen met een doek gedrenkt in water en een mild schoonmaakmiddel. Het ontbreken van een pool betekent ook dat er geen bacteriën, schimmels of huismijt kunnen groeien en zich zand, modder en pollen kunnen ophopen. Het pvc-tapijt is bestand tegen vocht en mechanische schade en voelt bovendien aangenaam aan - u kunt er dus met blote voeten op lopen.

Een patiotapijt kiezen - modern of traditioneel?

Een tapijt voor een balkon of terras moet niet alleen duurzaam, maar ook functioneel zijn. Ook de visuele kwaliteiten zijn even belangrijk. Gelukkig is het niet moeilijk om het juiste ontwerp te vinden. Of u nu geïnteresseerd bent in moderne, geometrische patronen die bij Scandinavisch of bij rustiek meubilair passen, u zult zeker iets vinden voor uw interieur. Denk er bij het kiezen van vinyltapijt wel aan om van uw terras een soort verlengstuk van uw woonkamerinrichting te maken, wat bij de laatste interieurtrends aansluit. Een andere even populaire trend voor balkons en terrassen is de boho-stijl, waarin vinyltapijten er origineel uitzien en met hun kleuren niet alleen de huisgenoten, maar ook de gasten bekoren. Wij bieden een verscheidenheid aan designs en kleuren, zodat u zeker uw favoriete tapijt voor uw balkon vindt.