Tapijt voor de keuken

Tapijt voor de keuken - noodzakelijk of overbodig?

De keuken is een van de belangrijkste kamers in huis. We brengen er veel tijd door, bijvoorbeeld met het bereiden of eten van onze favoriete lekkernijen. Niet voor niets wil iedereen zich daar uitzonderlijk goed voelen. Daarom is het de moeite waard om naast de traditionele keukeninrichting ook op de details te letten. Zo ziet de ruimte er niet alleen mooi, maar ook schoon uit. Tapijten worden steeds meer een integraal onderdeel van veel keukeninrichtingen. En terecht! Warmte, gezelligheid en esthetiek behoren tot de unieke kwaliteiten die voor hun keuze spreken. Waarop moeten we letten bij de aankoop van een tapijt? We moeten ons vooral richten op het praktische aspect. De keukenvloer wordt - zoals nergens anders - blootgesteld aan veel vuil en mechanische belasting. Dit is vooral merkbaar rond de koelkast en het fornuis. Daarom moet in eerste instantie het juiste materiaal worden gekozen. Een lange en dichte borstelbestrating zal zeker niet werken. Met een dergelijke bestrating zouden we meerdere keren per dag moeten stofzuigen en schoonmaken. Tapijt van vinyl is misschien de beste keuze.

Wat zijn de voordelen van een vinyl tapijt?

Moderne vinyltapijten zijn niet voor niets een hit in veel keukens. Ze vallen boven alles uit:

  • Duurzaamheid en weerstand tegen onder meer uitrekken, scheuren of knikken.
  • Gemakkelijk schoon te maken. Een vervuild keukentapijt hoeft alleen maar met een doek of dweil te worden afgenomen. Hoewel het een gemakkelijk te reinigen materiaal is, raden wij aan voor uw keuken te kiezen voor stoffen met typografische letters, strepen of andere patronen. Op lichtgekleurde en eenkleurige tapijten is vuil beter zichtbaar.
  • Veelzijdigheid. Naast een kamer zoals de keuken of de eetkamer, past het looppad perfect bij de andere ruimtes van het huis.
  • Een ander even belangrijk kenmerk is dat een vinyltapijt antistatische eigenschappen heeft, zodat het ook allergievriendelijk is. Naast de praktische kenmerken zijn ook de esthetische kwaliteiten vermeldenswaard. Vinyltapijten, die tot 85% uit PVC bestaan, zullen het oog van menig liefhebber van verfijnde graphics en fotografische prints strelen.

Verwarm uw keukeninterieur met een modieus en praktisch tapijt

Bekijk ons ruime assortiment tapijten en kies het juiste motief voor u. Kies voor hoge kwaliteit, functionaliteit en een modieus interieur waar zowel u als uw geliefden zich gecharmeerd zullen voelen. Als u twijfels of vragen over de aankoop van het juiste tapijt hebt, neem dan zeker contact met onze interieurexperts op. Wij zullen u adviseren, suggesties doen en samen het perfecte plastic tapijt voor u kiezen.