Vloerkleden voor buiten - waar moet u op letten bij het kopen van een tapijt voor uw balkon, terras en tuin? Praktische mini-gids
jun, 1 2023   |   Trends en inspiraties

Vloerkleden voor buiten - waar moet u op letten bij het kopen van een tapijt voor uw balkon, terras en tuin? Praktische mini-gids

Mooie en originele tapijten zijn altijd in onze interieurs gewild geweest. Naast hun esthetische kwaliteiten geven deze modeaccessoires een gevoel van comfort aan onze voeten. Bij buitentapijten is dat niet anders. Het is dan ook niet meer verwonderlijk dat ze niet alleen welkom zijn op het terras, de veranda of het balkon, maar ook steeds vaker in de tuin te vinden zijn. Vloerkleden voor buiten worden meestal gekocht in combinatie met andere aankopen, zoals meubilair of planten voor de tuin. En het is de selectie van deze laatste producten die de meeste tijd in beslag neemt. Bij het kiezen van een tapijt letten de meesten van ons vooral op kleur, patroon en grootte, terwijl het praktische aspect op de achtergrond raakt. Wat moet u dan als leidraad nemen bij het kiezen van het juiste vloerkleed voor buiten? Hoe kiest u een tapijt dat vele seizoenen meegaat? Ontdek de antwoorden op de belangrijkste vragen en maak de juiste keuze.

Is een tapijt op het balkon en terras een goed idee?

Het balkon, het terras en de tuin zijn allemaal plaatsen die we associëren met aangename momenten van ontspanning. Of we er nu onze geliefden ontmoeten of er zelf veel tijd doorbrengen, ontspannen met een kopje koffie of een goed boek - we moeten ervoor zorgen dat deze plekken er net zo mooi uitzien als de rest van ons interieur. Stijlvolle meubels en bloemen vormen de basis van het decor, dat moet worden aangevuld met een modieus en praktisch vloerkleed. De keuze aan vloerkleden voor buiten is enorm, te beginnen met patronen of kleuren en eindigend met gewichten en maten. In tegenstelling tot wat het lijkt, vervullen de meeste mooi gepresenteerde tapijten geen fundamentele en praktische functies, zoals duurzaamheid en weerstand tegen vocht en vuil.

Vloerbedekking op balkon en terras

Versier uw terras met een stijlvol en functioneel vinyl tapijt

Een lelijke vloer en betonplaten op het balkon of terras zijn de meest voorkomende impuls om een tapijt te kopen. Het komt ook van pas als we met onze vrienden en kinderen veel tijd buiten doorbrengen. We moeten het immers niet alleen gezellig houden, maar ook rekening houden met praktische overwegingen. Waarom blijken vinyltapijten een hit te zijn? Het antwoord is simpel - ze combineren de hoogste kwaliteit afwerking en de geweldige kleuren en motieven zorgen voor een prachtige finishing touch.

Afmetingen, kleur, patroon, materiaal. . . - welk tapijt kiezen?

U moet uw zoektocht beginnen met het materiaal waarvan het tapijt is gemaakt. Allereerst raden wij u af om tapijten gemaakt van natuurlijke vezels voor het balkon of de tuin te kopen. Die zijn namelijk niet bestand tegen weersomstandigheden (warme dagen of regen), en dat is een belangrijk kenmerk waar we op moeten letten bij het kiezen van een tapijt voor buiten. Ons advies is om tapijten te kiezen waarin synthetische materialen zijn verwerkt, zoals een combinatie van polyester gecoat met geschuimd pvc. PVC tapijten zijn niet alleen weerbestendig, maar ook bestand tegen mechanische schade. Bovendien is het geen probleem om het vuil snel en doeltreffend van hun oppervlak te verwijderen. Naast de kwaliteit wordt hun keuze ondersteund door het feit dat ze aangenaam aanvoelen - wat onze voeten zeker tot rust zal brengen - en een ruime keuze aan kleuren en dessins.

Welk vloerkleed te kiezen

Originaliteit en tijdloosheid

Een tapijt in de tuin of op het balkon leggen moet geen probleem zijn. U kunt bijvoorbeeld een klein deel van de vrije ruimte naast de loungemeubels en onder de bloempotten leggen, of de hele vloer bedekken. Alles hangt af van de reeds gebruikte ruimte en uw eigen voorkeuren. Het is echter het brede scala aan patronen en kleuren dat uw hoofd een beetje op hol kan brengen. U kunt kiezen uit originele geometrische, oosterse, Marokkaanse of boho-patronen. Vintage en loft stijl vinyl tapijten zijn ook erg populair. Als u een fan bent van ongewone en kleurrijke patronen zult u zeker iets van uw gading vinden. En als u uw kleurrijke ruimte een beetje wilt afkoelen, kies dan voor een effen gekleurd vloerkleed. Vergeet alleen niet dat het vinyl vloerkleed moet passen bij de rest van de decoratie en het meubilair op het terras.