Interieurs van tuinhuizen voor kinderen - tips en ideeën
Vrijdag, 26 Juli 2024   |   Decoratieve tips

Interieurs van tuinhuizen voor kinderen - tips en ideeën

Het plaatsen van een houten of kunststof huisje in de tuin is een ideale manier om voor uw kind een fantastische speelruimte te creëren. Zo'n plek geeft het kind een gevoel van onafhankelijkheid en creativiteit. Maar huisontwerpen zijn niet alleen bedoeld voor kinderen, maar ook voor ouders. Ze kunnen het arrangement gebruiken om een ​​gezellig en leuk hoekje te creëren waar kinderen hun fantasie kunnen stimuleren. We presenteren goedkope en uitgebreide manieren om een ​​tuinhuis voor uw kind te versieren.

Tuinhuis voor kinderen: hout of kunststof? Kopen of bouwen we zelf?

Een van de belangrijkste voordelen van zelf een huis bouwen is het feit dat u het ontwerp kunt aanpassen aan uw voorkeuren. Je hebt de vrijheid om het te doen zoals jij wilt. Zo'n tuinhuis zal ook veel goedkoper zijn dan er een kopen, en het zal mogelijk zijn om het veel duurzamer en veiliger te maken voor kinderen. Het nadeel van het zelf bouwen van een kinderhuis is het potentiële gebrek aan ervaring en vaardigheden die nodig zijn om het te bouwen. Ook de bouwwerkzaamheden zullen veel meer tijd vergen.

Een houten of plastic huis gekocht in een winkel is een veel eenvoudigere en snellere oplossing dan alles helemaal opnieuw maken. Het project is nu gereed en direct klaar voor gebruik. Als we echter een tuinhuis van goede kwaliteit willen hebben, moeten we er rekening mee houden dat we er meer geld aan zullen moeten uitgeven.

wnętrza domków ogrodowych dla dzieci

Extra attracties - een klimmuur of misschien een glijbaan?

Een glijbaan en een klimwand zijn twee elementen die het tuinhuis voor kinderen tot een spannende speelplek maken! De glijbaan zal een geweldige manier zijn om het huis uit te komen, naar de tuin of naar de zandbak, en de klimmuur zal een onconventionele en enigszins extreme manier worden om naar je favoriete plek in huis te gaan. Daarom is het de moeite waard om na te denken over een dergelijke extra diversificatie van de speeltuin.

Hoe tuinhuizen voor kinderen schilderen?

In deze sectie zullen we ons concentreren op het schilderen van houten huizen. Plastic huizen zijn veel moeilijker te herschilderen, dus als je dat niet hoeft te doen, is het een goed idee om ze in de vorm te laten waarin je ze hebt gekocht en je aandacht te richten op decoraties.

Houten huizen die geverfd of gekleurd zijn, zien er visueel aantrekkelijker uit. Denk voordat u begint met schilderen na over de kleur en het hoofdthema van het hele arrangement.

We raden aan om gedurfde en contrasterende kleuren te gebruiken; vaak wordt gekozen voor combinaties van blauw, turkoois, groen en roze met wit. Het thema is ook belangrijk: als je van plan bent een kinderhuis in een klassieke stijl in te richten, kies dan voor donkerdere kleuren, en als je kind droomt van een strandhuis, passen lichtere kleuren perfect bij het hele concept.

Denkt u er ook aan om de binnenkant van uw buitenhuis te schilderen? Wat dacht je van een iets creatiever idee: glitterverf laat de ruimte binnen onder invloed van de zon prachtig schitteren.

wnętrza domków ogrodowych dla dzieci

Het schilderen van je speelhuis kan helpen om het tot leven te brengen. Dit kan ook een leuk project zijn om samen met uw kinderen te ondernemen. Herinneren! Vraag uw kind welke kleuren zijn droomtuinhuis moet hebben.

Welke decoraties voor een tuinhuis?

Het decoreren van het interieur van het huis is de volgende fase van het voorbereiden van een geschikte ruimte voor kinderen. Wij laten u zien hoe u een functioneel en gezellig tuinhuis inricht waar uw kinderen eindeloos veel speelplezier aan beleven!

Meubels voor een kinderhuis

Tuinhuizen kunnen in verschillende maten worden gekocht en deze factor zal de grootste invloed hebben op hoeveel kindermeubilair we erin kunnen plaatsen.

Het ontwerp van een kinderhuis kan niet compleet zijn zonder een tafel met een stoel. Hierop kan het kind zijn of haar artistieke werken maken, blokken rangschikken en zijn of haar favoriete speelgoed plaatsen. Planken en opbergvakken zullen ook een belangrijk element zijn, waar kinderen hun kleine spullen kunnen verstoppen om buiten te spelen of gewoon om schatten uit de tuin te vinden.

Als er voldoende ruimte in huis is voor een liggedeelte, is het de moeite waard om deze voor het kind klaar te maken. Ze zullen beschutting kunnen zoeken en kunnen uitrusten tegen de zon. Een kleiner bed of gewoon een deken en kussens op de grond zullen het interieur van het huis gezelliger maken.

Wand- en raamdecoratie - schilderijen, familiefoto's en gordijnen

Let er bij het kiezen van een tuinhuis op of het mogelijk is om hoogwaardige wand- en raamdecoratie te bevestigen. Dergelijke toevoegingen zullen kinderen hun eigen kleine koninkrijkjes geven, die als eengezinswoningen zijn gemaakt.

Kies eerst kleurrijke gordijnen voor de ramen! In houten huizen kun je ze bijvoorbeeld aan een tak boven het raam hangen, en in plastic huizen gebruik je hete lijm. Dit zorgt voor veel kleur en textuur.

Meer muurruimte? Plaats charmante kinderschilderijen met bos- of huisdiermotieven erop, of creëer een galerij met vakantiefoto's voor het hele gezin. Dergelijke toevoegingen zullen niet alleen als een esthetisch element dienen, maar zullen kinderen ook helpen hun verbeeldingskracht te stimuleren.

wnętrza domków ogrodowych dla dzieci

Extra verlichting en vloerbescherming in een kinderspeelhuis

Een creatieve ruimte voor een kind kan niet zonder extra verlichting. Het kan gebeuren dat ons kind in het donker nog tijd thuis doorbrengt. Een kleine lamp in het midden van het plafond (bij voorkeur zonne-energie) of een extra bureaulamp op tafel zou voldoende moeten zijn. Als je wat warmte en sfeer wilt toevoegen, is het ook de moeite waard om LED-lampen of slingers aan de muur te hangen.

Vergeet ook niet uw vloer te beschermen! Het kind zal vaak met vuile schoenen het huis binnenkomen en verlaten. Het is de moeite waard om een ​​tapijt te kiezen dat niet alleen de vloer in het kinderspeelhuis beschermt, maar ook gemakkelijk schoon te maken is. Wij raden ook onze vinyltapijten in verschillende kleuren en patronen aan!

Vergeet speelgoed niet!

Een houten huis voor kinderen kan niet compleet zijn zonder speelgoed! Leg er ten slotte in waar uw kind het liefst mee speelt. Bordspellen, knuffels, kleurpotloden, geliefde blokken of waterpistolen!

Waarom een ​​tuinhuis versieren?

Het decoreren van een tuinspeelhuis kan een geweldige manier zijn om de speelruimte van uw kind te personaliseren en een geweldige kans om meer tijd met uw kind door te brengen. Er zijn veel manieren om een ​​tuinhuis te versieren, maar vergeet niet om de favoriete kleuren en dingen van uw kind te integreren in het ontwerp van zijn nieuwe ruimte. Wees creatief en veel plezier met hem! Betreed de wereld van verbeelding en avontuur.